Ostatní Průvodce světem autoškol: informace a tipy pro budoucí řidiče

Průvodce světem autoškol: informace a tipy pro budoucí řidiče

30.08.2024

Na českém trhu je velké množství autoškol, které se liší svým přístupem, cenou i kvalitou. Správný výběr autoškoly může významně ovlivnit vaši připravenost nejen na závěrečnou zkoušku, ale hlavně na samostatnou jízdu v reálném provozu. Než se do kurzu v autoškole zapíšete, zjistěte si, na co máte nárok, jak dlouho výcvik trvá a jaké vás čekají poplatky. Pomůže vám náš průvodce, ve kterém jsme se zaměřili na získání oprávnění pro skupiny A a B.

Chci vědět více

Jak vypadá správně sepsaná kupní smlouva na auto?

18.08.2024

Pokud prodáváte nebo kupujete ojeté auto, podpis kupní smlouvy vás nemine. Než obchod stvrdíte svým podpisem, ujistěte se, že je smlouva správně sepsaná a obsahuje vše podstatné. V případě pozdějších nesrovnalostí je právě kupní smlouva na auto klíčovým dokumentem, který rozhoduje při případných sporech. V našem článku najdete přehled informací, které by ve smlouvě neměly chybět, a také vzor kupní smlouvy ke stažení.

Chci vědět více

Chystáte se za volant za hranicemi EU? Nezapomeňte mezinárodní řidičák

09.08.2024

Poznávání cizích zemí autem je oblíbené pro svou flexibilitu a nezávislost. Pokud plánujete řídit auto, motorku nebo jiné vozidlo za hranicemi EU, je nutné si před cestou nastudovat tamní dopravní předpisy a také obstarat mezinárodní řidičský průkaz. Jeho vyřízení sice vyžaduje osobní návštěvu úřadu, budete-li ale s sebou mít vše potřebné, obdržíte jej na počkání.

Chci vědět více